

Miód Nektarowy Wrzosowy
Wyjątkowy miód o intensywnym, wrzosowym aromacie i charakterystycznym ostrym smaku. Ceniony za enzymy, minerały i naturalną konsystencję. Rarytas dla koneserów i prawdziwy „król miodów”.
- ⎔ Wspiera układ pokarmowy i oddechowy
- ⎔ Bogaty w enzymy i minerały
- ⎔ Limitowana dostępność – miód premium
Opis
Miód Nektarowy Wrzosowy
Miód wrzosowy, często nazywany „królem miodów”, wyróżnia się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również trudnością pozyskania. Zbierany od lipca do października, pochodzi z nielicznych wrzosowisk, co przekłada się na jego ograniczoną dostępność i wyższą cenę. Wyrób ten cechuje się intensywnym zapachem wrzosu oraz rubinowo-brunatną barwą i galaretowatą konsystencją, którą zawdzięcza obecności dekstryn i białek.
W smaku jest raczej gorzkawy i ostry – co stanowi rzadkość wśród miodów. Mimo że nie zawiera wielu witamin, jego wartość podnoszą enzymy, wolne aminokwasy oraz łatwo przyswajalne minerały takie jak żelazo, potas, wapń i magnez. Dodatkowo flawonoidy obecne w miodzie wrzosowym wykazują działanie przeciwstarzeniowe.
Dlaczego warto wybrać miód wrzosowy?
- ⎔ Nazywany „królem miodów” ze względu na trudność pozyskania
- ⎔ Wyjątkowy smak – gorzkawy i ostry, rzadko spotykany wśród miodów
- ⎔ Wysoka zawartość enzymów, aminokwasów i łatwo przyswajalnych minerałów
- ⎔ Charakterystyczna, naturalnie galaretowata konsystencja
- ⎔ Wspiera terapię układu pokarmowego, oddechowego i jamy ustnej
Miód wrzosowy z polskiej pasieki Miody Dalkowskie to produkt tworzony z dbałością o jakość i naturalne pochodzenie. Niepowtarzalny smak oraz właściwości sprawiają, że jest chętnie wybierany przez koneserów i doskonale sprawdzi się jako prezent. Jego cena odpowiada wyjątkowości – zapraszamy do odkrycia prawdziwego „króla miodów”.
Opinie
Miód Nektarowy Wrzosowy


Opis
Miód Nektarowy Wrzosowy
Miód wrzosowy, często nazywany „królem miodów”, wyróżnia się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również trudnością pozyskania. Zbierany od lipca do października, pochodzi z nielicznych wrzosowisk, co przekłada się na jego ograniczoną dostępność i wyższą cenę. Wyrób ten cechuje się intensywnym zapachem wrzosu oraz rubinowo-brunatną barwą i galaretowatą konsystencją, którą zawdzięcza obecności dekstryn i białek.
W smaku jest raczej gorzkawy i ostry – co stanowi rzadkość wśród miodów. Mimo że nie zawiera wielu witamin, jego wartość podnoszą enzymy, wolne aminokwasy oraz łatwo przyswajalne minerały takie jak żelazo, potas, wapń i magnez. Dodatkowo flawonoidy obecne w miodzie wrzosowym wykazują działanie przeciwstarzeniowe.
Dlaczego warto wybrać miód wrzosowy?
- ⎔ Nazywany „królem miodów” ze względu na trudność pozyskania
- ⎔ Wyjątkowy smak – gorzkawy i ostry, rzadko spotykany wśród miodów
- ⎔ Wysoka zawartość enzymów, aminokwasów i łatwo przyswajalnych minerałów
- ⎔ Charakterystyczna, naturalnie galaretowata konsystencja
- ⎔ Wspiera terapię układu pokarmowego, oddechowego i jamy ustnej
Miód wrzosowy z polskiej pasieki Miody Dalkowskie to produkt tworzony z dbałością o jakość i naturalne pochodzenie. Niepowtarzalny smak oraz właściwości sprawiają, że jest chętnie wybierany przez koneserów i doskonale sprawdzi się jako prezent. Jego cena odpowiada wyjątkowości – zapraszamy do odkrycia prawdziwego „króla miodów”.
Opinie
Opinie
Wyczyść filtryNa razie nie ma opinii o produkcie.
Opinie
Wyczyść filtryNa razie nie ma opinii o produkcie.